ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap Özetleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=654)
-   -   Kendine İyi Bak Kitabının Özeti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1024074)

Prof. Dr. Sinsi 11-03-2012 11:40 PM

Kendine İyi Bak Kitabının Özeti
 
Kendine İyi Bak

“Şöyle bir bakın etrafınıza: İnsan ilişkilerinde bir kirlenme, ruh dünyamıza sinmiş bir çirkinleşme yok mu? Hayatın pek çok alanında, güzelliğin izini sürmek dururken, çirkinliğe mağlup olmuyor muyuz? Dikkatlerimizi güzel olanı seçip ayıklamak yerine çirkin olanı teşhire yöneltmiyor muyuz? Çirkinliği konuşmaya ve yaşamaya ayırdığımız saatler arasında, güzellikle dolu anların bir hükmü, sahiciliği ve heyecanı kaldı mı?”

“İnanmak güzelliği görmeyi, güzellikle hemhal olmayı mümkün kılmıyorsa, ortada önemli bir sorun var demektir. İnandığını söyleyen insanlar hâlâ Tanrının sözlerini işitme kıtlığı çekiyorlarsa, bu sorunu iyi teşhis etmek gerekir.”

“Aslolan güzelliktir ve kâinatı temâşâ eden kişi şerrin hayra, çirkinliğin de güzelliğe inkılâb edebileceğini farkeder. Ki, insana verilen görev, bozulmuş olanı onarmak, yıkılmış olanı yerine koymaktır.”

Ve işte bunun için, insanın kendine iyi bakması gerekiyor...

Yazar : Kemal Sayar

Yayınevi : Karakalem Yayınları

Sayfa Sayısı : 144

Etiket Fiyatı : 8,00 YTL

Basım Tarihi : Ağustos 2005


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.