![]() |
Kadayıfa Sarılı Hamsi
1 Eklenti(ler)
Kadayıfa Sarılı Hamsi
4 kişilik Malzeme: 200 gr tel kadayıf 500 gr hamsi 2 adet limon Tuz 2 adet yumurta 1 demet roka 2 adet kırmızı dolmalık biber 2 adet sarı dolmalık biber 2 adet havuç 1 çay bardağı dermason fasulye Akdeniz yeşillikleri 1/2 çay bardağı zeytinyağı Kızartmak İçin : Ayçiçek yağı http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265656358 Tarifi Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Suyunu süzdürüp haşlayın ve tekrar suyunu süzdürün. Hamsileri ayıklayıp bir kaseye alın. Üzerine yarım adet limon sıkıp tuz ilave ederek harmanlayın. Tezgahın üzerine bir tutam kadayıfı yayarak içine 1 adet hamsi ekleyin ve kadayıfı dolma gibi sarın. Açılmaması için ek yerini yumurta akı ile yapıştırıp derin bir tavada kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Jülyen doğranmış renkli biber ve havucu, fasulyeleri, yıkanıp ayıklanmış rokayla birlikte karıştırın. Artan limon ve zeytinyağını salataya ilave ederek marine edin. Hamsileri servis tabağındaki salatanın üzerine dizip Akdeniz yeşillikleri ile süsleyin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.