ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bayanlara Özel (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Doğal Kozmetikler Yükselişte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1019832)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:26 PM

Doğal Kozmetikler Yükselişte
 
Doğal kozmetikler yükselişte

Doğal kozmetikler son birkaç yıldır yükselişte. Buna şaşırmamalı; çünkü içeriğindeki kimyasal olmayan etkili maddeler, cilde gerçek bir bakım yapıyor.

Doğal kremlerin içeriğinde kimyasal renklendirici, mineral ve silikon yağları bulunmuyor; dolayısıyla cildin bakımı tamamen bitkisel özlerle gerçekleşiyor. Her cilt tipine farklı bitkisel ekstrenin ya da yağın önerildiği bu ürünler arasında, kuru cilt tipleri için zeytinyağı, karma ciltler için nem depolayıcı aloe vera ve hassas ciltler için papatya öne çıkıyor.

Vücut derisi yüz derisinden çok daha ince olduğundan, özellikle çok kuru bölgelerde jojoba, badem ve susam yağı gibi zengin içerikli bitkisel yağlar, shea yağı kullanmak gerekiyor. Bitkisel yağlar cildin nefes almasını sağlarken, endüstriyel parafin yağları gibi cilt yüzeyinde film tabakası da oluşturmuyorlar.

Doğal içerikli şampuanlar saçlarda derin bir temizlik sağlıyor. Su teresi, doğal bal gibi tahriş azaltıcı bitkisel maddeler, ekolojik yapılarıyla yıkama sırasında saç derisine zarar vermiyor. Pantenol ve buğday tohumu yağı gibi etkili maddeler de saçlara inanılmaz bir parlaklık kazandırıyor.

Elle


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.