ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1017187)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:33 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı pirinç
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir. Pirincin üzerine su konur ve az ısıda şişene kadar haşlanır. Yağ ve un kavrulur. Üzerine soğuk tavuk suyu eklenir. Karıştırarak bir taşım pişirilir. Sonra , tuz ve pirinç ilave edilir. Bir taşım daha pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:33 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
teşekkürler

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:33 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
çok teşekkürler tarifiniz için yaptım çok lezzetli oldu

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:33 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
afiyet olsunnnn.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:33 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
180 gr pirinç

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet tavuk göğüs eti

250 gr mantar

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 lt tavuk suyu

½ çay kaşığı tarhun

¼ çay kaşığı kekik

¼ çay kaşığı tuz

1/8 çay kaşığı karabiber

300 ml krema

3 yemek kaşığı mısır nişastası

Bir tencerede sıvıyağını ısıtın. Küçük küçük doğradığınız soğanları, ince ince kıyılmış sarımsağı, ince dilimlenmiş mantarları ve küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip, sürekli karıştırarak 5-8 dakika kadar soteliyin.

Üzerine tavuk suyu, pirinç, tarhun, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin.

Bir kasede 2-3 yemek kaşığı krema ile unu pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaynayan çorbaya sürekli karıştırarak bu karışımı ve kalan kremayı azar azar ekleyin.

Çorba koyulaşana kadar 3-5 dakika daha arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:34 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
2 adet tavuk göğsü

1 çorba kaşığı kekik

2 adet defne yaprağı

4 adet havuç

Yarım su bardağı pirinç

2 demet maydonoz

1 diş sarmısak

6 çorba kaşığı mayonez

1 çorba kaşığı hardal

Tuz

Tavuk göğsünü, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edilmiş suda haşlayın. Tavuk suyunu süzgeçten geçirin. İçine doğranmış göğüs etlerini ilave edin, bir gün bekletin. Ertesi gün, üzerindeki yağları alın. İnce dilimlenmiş havuç ve pirinci tavuk suyuna ekleyip, 20 dakika pişirin. Sos için, ince kıyılmış maydonoz, dövülmüş sarmısak, mayonez ve hardalı karıştırın. Sosu çorbayla karıştırarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:34 AM

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
 
ya sarımsağı ne zaman katıcam


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.