![]() |
Balıklı Sebze Çorbası Tarifi
Balıklı Sebze Çorbası
1 adet patlıcan 2 adet havuç 2 adet patates 15 adet taze fasulye 2 adet kırlangıç balığı 1 adet yumurta 2 adet limon 2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Temizlenen balıklar 8 su bardağı suda haşlanır. Sonra süzgeçten geçirilir. Süzülen suya tuz, yağ eklenir, kaynatılır. Üzerine sertliklerine göre, 5'er dakika arayla, sırayla, ufak doğranmış havuç, fasulye, patates ve patlıcan atılır. Son sebze atıldıktan 10 dakika sonra kılçıkları temizlenmiş ve parçalara ayrılmış balık atılır. Bu arada limon suyu, un ve yumurta iyice çırpılır. Kaynamakta olan karışıma birden dökülür ve hemen karıştırılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır, 5 dakika daha pişirilir. |
Balıklı Sebze Çorbası Tarifi
Sebzeli Balık Çorbası
Malzemesi: 2 litre su 750 gr. beyaz etli balık 4 adet küçük boy soğan 1 kg. domates 300 gr. kereviz 200 gr. havuç 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1/2 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı 3 adet patates tuz karabiber 3 çorba kaşığı margarin Hazırlanışı: Balığı haşlayın, suyunu süzerek bir tabağa alın. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini çok ince ve küçük parçalar halinde didikleyin. Çorbayı hazırlayacağınız tencerede margarini eritin. Soğanların kabuklarını soyup ince rendeden geçirin. Soğanları bu yağda hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurun. Domatesleri kaynar suya batırın ve kabuklarını soyduktan sonra çok küçük parçalar halinde kesin. Domates parçalarını da aynı yağa atarak yumuşayıncaya kadar çevirin. Kerevizi, havuçları, maydanozu, kekik ve defne yaprağını yıkayın. Gerekli sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Süzgeçten geçirdiğiniz balık suyu ile birlikte sebzeleri yağlı domatesin bulunduğu tencereye koyun. Kalan suyu da ilave edin. Tencerenin ağzını kapatarak çorbayı 1 saat kadar pişirin. Soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş patatesleri de ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten indirin. Tuz ve karabiber ile tadlandırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.