![]() |
Bademli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
1 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı soya sosu Yarım tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış) 2 yemek kaşığı kıyılmış pırasa 300 gr. tavuk bonfile 50 gr. iç badem (kabukları soyulmuş) 100 gr. havuç 100 gr. pırasa 100 gr. soya fasulyesi filizi 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı buğday nişastası Tuz Toz zencefil Yapılışı: Soya sosu, tuz, şeker, sirke, zencefil, sarımsak ve ince kıyılmış 100 gr. pırasayı 4 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tavuk bonfilelerini ince şeritler halinde kesin ve bu kanşımın içinde 15 dk. bekletin. Bademleri tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları, kalan pırasayı yıkayıp temizledikten sonra, ince ince kibrit şeklinde doğrayın. Soya filizini temizleyip yıkayın. Süzgeçle tavuğun suyunu süzün. Süzülen sosu ayrı bir kaba alın. Tavuğu kızgın yağda hızla karıştırarak 1 dk. kavurun ve bir başka tabağa alın. Kibrit şeklindeki sebzelerle soyayı, etleri kavurduğunuz yağda karıştırarak kavurun ve tuzlayın. Aynı tavada bademi, tavuğu, buğday nişastasını, 100 mi. su ve ayırdığınız sosla karıştırıp, bir taşım kaynatın. Yanında haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.