ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Cu En Corbasi Tarifi ( Çin Mutfağı ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1017122)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:45 AM

Cu En Corbasi Tarifi ( Çin Mutfağı )
 
Cu En Corbasi Tarifi ( Çin Mutfağı )

Malzemeler:

15-20 adet mantar

7-8 adet yeşil taze soğan

2 adet orta boy havuç

Yarım paket çubuk makarna

1 çay kaşığı toz zencefil

2 diş dövülmüş sarmısak

7-8 bardak sebze suyu

4 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

4 yemek kaşığı sıvıyağı

1 çay kaşığı tuz

Yapilisi:

Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır.

Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir.

Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür.

Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır. Suyu süzülür.

Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur. Üzerine mantar, soğan ve havuç katılır, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyu ilave edilip; soya sosu, acı biber salçası ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır.

Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır. Eğer varsa üzerindeki köpük delikli kepçe ile alınır. Sonra da içine haşlanmış makarnalar eklenip, ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.