ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Düğün Çorbası Balıkesir Usulü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1017108)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:47 AM

Düğün Çorbası Balıkesir Usulü Tarifi
 
Düğün Çorbası Balıkesir Usulü

Malzemeler

Yarım su bardağı, haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı tereyağı

3 diş sarımsak

2 adet yumurta sarıları kullanılacak

yarım su bardağı un

yarım su bardağı arpa şehriye.

Hazırlanışı

Et suyuna şehriyeler atılarak pişirilir. İki yumurta sarısı ve un yarım su bardağı su ile kıvamlı hale gelecek şekilde çırpılarak kaynayan şehriyeli et suyuna yedirilir. Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek çorba pişmeye bırakılır. Çorbanın içindeki arpa şehriyeler piştikten sonra ayrı bir kapta kızdırılan tereyağı tabağa alınan çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.