![]() |
Buğdaylı Sütlü Çorba Tarifi
1 su bardağı buğday
1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 dal taze nane 4 çorba kaşığı yoğurt 4 su bardağı su Buğdayları akşamdan tencereye koyup 10 dakika kadar haşlayın. Altını kapatın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su koyup bekletin. Şişen buğdayın üzerine su koyup 35 dakika pişirin. Diğer tarafta tereyağını ve soğanı 3 dakika kavurup üzerine haşlanmış nohutları koyun, karıştırın. Bu karışımı da buğdayların içine ilave edip pişirmeye davam edin. Süt ve yoğurdu bir kap içinde çırpın. Tencereye ilave edip 5 dakika daha beraber kaynatın. Servis tabağına alıp taze nane ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.