![]() |
Çabuk Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler
Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarımsağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı Orkide soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve sarımsağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Orkide soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarımsağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın. |
Çabuk Mantar Çorbası Tarifi
Çabuk mantar çorbası tarifi
MALZEMELER 2 torba kuru mantar 500 gr soğan 1 kırmızı 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber 2 diş sarımsak 6 yemek kaşığı soya yağı 1/2 litre sebze suyu 4 dilim tost ekmeği tuz karabiber 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri maydanoz HAZIRLANISI 1) Mantarları yıkayın ve suda haşlayın. 2) Soğan ve biberleri ayıklayın ve yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri parçalara kesin. Sarmısağı ince doğrayın. 3) Soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve sarımsağın yarısını içinde çevirin, Sulu mantarları bunun içine dökün. 4) Hepsini kaynatarak 10 dakika pişirin. 5) Ekmeği küp şeklinde doğrayın, soya yağını tavada ısıtın, ekmekleri ve arta kalan sarımsağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiberini ekleyin. 6) Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.