ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   İspanak Corbasi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016876)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:24 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Malzemeler

750 gr ıspanak
2 Adet büyük patates
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)
1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
  • Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
  • Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın.
  • 2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin.
  • 1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, kavurun.
  • Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin.
  • Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün.
  • Tenceredekileri arasıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın.
  • Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
  • 1-2 Defa karıştırarak tenceredekileri servis kaselerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
  • Dilerseniz çorbanın üzerine yağda kızartılmış küçük ekmek parçaları da (küp küp doğranmış) koyabilirsiniz

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:24 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Ispanak Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Kg. ıspanak
  • 1 litre süt
  • 1 bardak yoğurt veya krema
  • Et Suyu
Yapılışı

Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve çok küçük doğrayın. Kızgın tereyağı ile kavurun.Unu serpiştirerek ilave edin, 5 dakika daha pişirin.Süt, tuz ve yeteri kadar et suyu ilave edin, kaynayıncaya kadar ocakta bırakın.Servisten önce, çarpılmış kremayı veya yoğurdu ekleyerek karıştırın. Arzu ederseniz, üzerine kızgın tereyağı ile kırmızı biber gezdirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 

Ispanak Çorbası

Malzemeler :
1 demet ıspanak yaprağı
1 kase yoğurt
3 çorba k. un
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
tuz
su

Hazırlanışı :
1 demet ıspanağı ince olarak kesin.Tencereye sıcak su ve 1 su bardağı et suyunu alın.Birlikte kaynatın.Terbiyesi için 1 kae yoğurt,3 çorba kaşığı unu karıştırın.Tenceredeki sudan 2 kepçe kadar terbiyeye ilave edip karıştırın.Daha sonra terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyenin üzerine ıspanak yapraklarını ekleyin.Birlikte pişirin.Tavaya tereyağını eritin.Üzerine pulbiber ilave edin.Çorbayı servis tabağın alın.Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip servis edin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Ispanak Çorbası Tarifi

Malzemeler
1/2 kg. Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su

Yemeğin Tarifi
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun.
Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın.
Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Ispanak Çorbası Tarifi

4 kişilik
300 gram dondurulmuş ıspanak
1 adet patates
1 adet soğan
6 su bardağı su

Patatesi ve soğanı iri iri doğrayın. Ispanaklarla beraber bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyip, patatesler yumuşayana dek haşlayın. Haşlanınca ocaktan alın. Kenarda soğutun. Blendırdan geçirin. Sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre yoğurtla birlikte ya da klasik olarak fırında kızartılmış ekmek küpleriyle servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Ispanak Çorbası Tarifi

Sütlü ıspanak çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler
- 250 gr ıspanak (yaprakları)
- 1/3 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı kullandım)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 yumurta sarısı
- ¼ limonun suyu
- Tuz

Üzeri için (arzuya göre):
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Toz kırmızı biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Kıtır ekmek



Yapılışı

1. Ispanakları yıkayıp temizleyin. Suyunu iyice süzdürüp incecik doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın.

2. Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra ıspanakları tencereye alın, 2-3 dk daha soğanlarla birlikte kavurun.

3. Unu ıspanakların üzerine serpin, birkaç kez çevirin. Sütü ve suyu ekleyin. Tuzunu da ayarladıktan sonra sürekli karıştırarak pişirin.

4. Çorba kaynadıktan sonra altını kısın, ayrı bir yerde yumurta sarısı ile limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş dökün. Birkaç dakika sonra çorbayı ocaktan alabilirsiniz.

5. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerlerine zeytinyağında hafifçe yakılmış kırmızı biber gezdirin. Kaşar peyniri ve dilerseniz kıtır ekmek serptikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Ispanak Corbasi Tarifi

MALZEMESİ
30 yaprak ıspanak
1 adef soğan
1 adet sarmısak
1 adet havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber

HAZIRLANISI
Orta boy bir tencereye sıvı yağı alın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarmısağı yağda pembeleşene dek kavurun. Ispanakları iyice yıkayın. Fazla sularını süzün. Elinizle veya bir bıçak yardımıyla doğrayıp, tencereye alın. Üzerine haşlamak için bir miktar su ekleyin. Ispanak haşlanırken, unu limon suyu, yoğurt ve yumurtayla karıştırın. Pütür kalmayıncaya kadar ezin. 8u karışımı ıspanak haşlandığında azar azar çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:25 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
ISPANAK ÇORBASI TARİFİ

Malzeme:
1 kg. ıspanak
yeteri kadar tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
1/2 bardak su
1 çorba kaşığı pirinç
1/2 bardak kadar yoğurt
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Ispanak yıkanır, haşlanır ve incecik kıyılır. Tuz, karabiber ilave edilir. Ağzı sıkı kapanan bir tencerede tereyağı hafif pembeleşir, gerektiğinde su ilave edilir. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurt konup derhal servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:26 AM

İspanak Corbasi Tarifi
 
Ispanak çorbası tarifi

MALZEMESİ:
1 kg. ıspanak,
1 çorba kaşığı katıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç
yarım bardak su
yarım bardak yoğurt
1 adet yumurta
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Ispanağı yıkayıp, haşlayıp, ince ince kıyın ve tuz, karabiberini koyun. Bir tencerede tereyağını hafifçe pembeleştirip, üstüne un koyup kavurun, içine ıspanak, su ve pirinç katarak ağır ateşte pişirin. Gerektiğinde su ilave edin. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurdu yavaşça katın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.