![]() |
İspanak Corbasi Tarifi
Malzemeler
750 gr ıspanak 2 Adet büyük patates 1 Çorba kaşığı tereyağı 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet soğan Yarım çorba kaşığı tereyağı Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı) 1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu 1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı
|
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeler
Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve çok küçük doğrayın. Kızgın tereyağı ile kavurun.Unu serpiştirerek ilave edin, 5 dakika daha pişirin.Süt, tuz ve yeteri kadar et suyu ilave edin, kaynayıncaya kadar ocakta bırakın.Servisten önce, çarpılmış kremayı veya yoğurdu ekleyerek karıştırın. Arzu ederseniz, üzerine kızgın tereyağı ile kırmızı biber gezdirin. |
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak Çorbası Malzemeler : 1 demet ıspanak yaprağı 1 kase yoğurt 3 çorba k. un 1 su b. et suyu 1 çorba k. tereyağı tuz su Hazırlanışı : 1 demet ıspanağı ince olarak kesin.Tencereye sıcak su ve 1 su bardağı et suyunu alın.Birlikte kaynatın.Terbiyesi için 1 kae yoğurt,3 çorba kaşığı unu karıştırın.Tenceredeki sudan 2 kepçe kadar terbiyeye ilave edip karıştırın.Daha sonra terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyenin üzerine ıspanak yapraklarını ekleyin.Birlikte pişirin.Tavaya tereyağını eritin.Üzerine pulbiber ilave edin.Çorbayı servis tabağın alın.Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip servis edin. |
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeler 1/2 kg. Ispanak 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Baş Soğan 2 Paket Tavuk Suyu 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 3 Yumurta Tuz, Karabiber, Su Yemeğin Tarifi Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun. Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın. Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın. |
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak Çorbası Tarifi
4 kişilik 300 gram dondurulmuş ıspanak 1 adet patates 1 adet soğan 6 su bardağı su Patatesi ve soğanı iri iri doğrayın. Ispanaklarla beraber bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyip, patatesler yumuşayana dek haşlayın. Haşlanınca ocaktan alın. Kenarda soğutun. Blendırdan geçirin. Sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre yoğurtla birlikte ya da klasik olarak fırında kızartılmış ekmek küpleriyle servis yapın. |
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak Çorbası Tarifi
Sütlü ıspanak çorbası nasıl yapılır? Malzemeler - 250 gr ıspanak (yaprakları) - 1/3 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı kullandım) - 1 adet soğan - 2 yemek kaşığı un - 1,5 su bardağı süt - 2 su bardağı su - 1 yumurta sarısı - ¼ limonun suyu - Tuz Üzeri için (arzuya göre): - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - Toz kırmızı biber - Rendelenmiş kaşar peyniri - Kıtır ekmek Yapılışı 1. Ispanakları yıkayıp temizleyin. Suyunu iyice süzdürüp incecik doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın. 2. Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra ıspanakları tencereye alın, 2-3 dk daha soğanlarla birlikte kavurun. 3. Unu ıspanakların üzerine serpin, birkaç kez çevirin. Sütü ve suyu ekleyin. Tuzunu da ayarladıktan sonra sürekli karıştırarak pişirin. 4. Çorba kaynadıktan sonra altını kısın, ayrı bir yerde yumurta sarısı ile limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş dökün. Birkaç dakika sonra çorbayı ocaktan alabilirsiniz. 5. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerlerine zeytinyağında hafifçe yakılmış kırmızı biber gezdirin. Kaşar peyniri ve dilerseniz kıtır ekmek serptikten sonra servis yapın. |
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak Corbasi Tarifi
MALZEMESİ 30 yaprak ıspanak 1 adef soğan 1 adet sarmısak 1 adet havuç 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un Yarım limon suyu Yarım su bardağı yoğurt Tuz Karabiber HAZIRLANISI Orta boy bir tencereye sıvı yağı alın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarmısağı yağda pembeleşene dek kavurun. Ispanakları iyice yıkayın. Fazla sularını süzün. Elinizle veya bir bıçak yardımıyla doğrayıp, tencereye alın. Üzerine haşlamak için bir miktar su ekleyin. Ispanak haşlanırken, unu limon suyu, yoğurt ve yumurtayla karıştırın. Pütür kalmayıncaya kadar ezin. 8u karışımı ıspanak haşlandığında azar azar çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. |
İspanak Corbasi Tarifi
ISPANAK ÇORBASI TARİFİ
Malzeme: 1 kg. ıspanak yeteri kadar tuz ve karabiber 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 1/2 bardak su 1 çorba kaşığı pirinç 1/2 bardak kadar yoğurt 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Ispanak yıkanır, haşlanır ve incecik kıyılır. Tuz, karabiber ilave edilir. Ağzı sıkı kapanan bir tencerede tereyağı hafif pembeleşir, gerektiğinde su ilave edilir. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurt konup derhal servis yapılır. |
İspanak Corbasi Tarifi
Ispanak çorbası tarifi
MALZEMESİ: 1 kg. ıspanak, 1 çorba kaşığı katıyağ 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı pirinç yarım bardak su yarım bardak yoğurt 1 adet yumurta tuz karabiber HAZIRLANIŞI: Ispanağı yıkayıp, haşlayıp, ince ince kıyın ve tuz, karabiberini koyun. Bir tencerede tereyağını hafifçe pembeleştirip, üstüne un koyup kavurun, içine ıspanak, su ve pirinç katarak ağır ateşte pişirin. Gerektiğinde su ilave edin. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurdu yavaşça katın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.