ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Aspik Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016874)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:26 AM

Aspik Çorbası Tarifi
 
ASPİK

(Dondurulmuş saydam et, ya da tavuk suyu)

Aspik ya da jöle denen et ya da tavuk suyu donması yapabilmek için; önceden hazırlanmış, her bir bardak saydam et ya da tavuk konsomesine; mevsimine göre; soğuk suda on beş dakika yatırılmış ve az sıkılmak suretiyle hafifçe suyu çıkarılmış 2-4 adet jelatin yaprağı katarak, et ya da tavuk sularını ancak bir taşım kaynatmak, sonra da bu jelâtinli et suyunu buzdolabı veya buzda pelteleştirmek suretiyle hazırlamalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.