![]() |
Hasta Çorbası Tarifi
Hasta Çorbası Tarifi
Malzemeler 1 Adet Tavuk Göğsü 1 Çay Bardağı Şehriye ya da Pirinç 1 Tatlı Kaşığı Tuz 4 Dal Maydanoz Yarım Adet Limon Yapılışı Tavuk göğsünün derisini atarak, kemiği ile birlikte haşlayın. Haşladıktan sonra göğüs kısmını tencereden alıp kemiklerinden ayırın. 2. Etleri tencerenin içine istediğiniz boyutta diderek ekleyin. 3. İçine pirinç ya da şehriye ekleyerek, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. 4. Çorba kaynadıktan sonra isteğe göre ince kıyılmış maydonozu da ekleyerek bir süre daha kaynatın. 5. Servis yaparken kaselere limon da sıkabilirsiniz. Not: Tavuk suyu, üst solunum yolları hastalıkları için tavsiye edilmektedir. Afiyet Olsun... |
Hasta Çorbası Tarifi
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
3 Çorba Kaşığı tarhana 1 Tatlı Kaşığı salça 1 Adet kınor 1 Adet Domates 1 Tatlı Kaşığı nane 4 Su Bardağı su Bir tencereye sanamızı eritip salçasını biraz kavuralım üzerine suyunu koyalım diğer malzemelerini ekleyip 15- 20 dk kısık ateşte kaynatalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.