![]() |
Çorum Mercimekli Hamur Aşı Çorbası Tarifi
Çorum Mercimekli Hamur Aşı Çorbası Tarifi
MALZEMELER: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı minik kare kesilmiş hamur ( Hamurları evde un,su,tuz ve yumurta ile hazırlayabilirsiniz. Yada marketlerden bulabilirsiniz. Ayrıca erişte ilede yapabilirsiniz ) 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz Sosu için: 3 yemek kaşığı tereyağ pulbiber ve nane Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt YAPILIŞI: Yeşil mercimeği ayıklayıp,yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Mercimek hafif diriyken içine hamurları atın. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. 2 kaşık zeytinyağı ve tuzunu ekleyip, hamurlar pişene kadar pişirin. Sosu için; ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Pulbiber ve naneyi ekleyip, kavurun. Çorbanın üzerine sosu gezdirin. Tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.