ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Fasülye Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016777)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Fasülye Çorbası Tarifi
 
Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kabak (ince doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 100 gram taze fasulye (2,5 cm. doğranmış)
  • 2 diş sarmısak (dövülmüş)
  • 400 gram kuru fasulye (konserve, süzülmüş)
  • 1 adet patates
  • 400 gram domates (doğranmış)
  • 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
  • Karabiber (arzu edilen miktarda)
  • 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 50 gram cheddar peyniri (rendelenmiş)
  • 4,5 su bardağı sebze suyu
  • 2 sap kereviz (ince doğranmış)
Yapılışı

Isıtılmış yağda soğan, sarmısak, patates, havuç ve kimyon tohumunu üzeri açık olarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak soteleyin. Sebze suyu, kereviz ve kabakları katıp, kapağını kapatın ve kısık ateşte kereviz ve kabak yumuşayıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Fasulyeler, domates, tuz ve karabiberi ilave edip, kapağı açın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Kaselere paylaştırdıktan sonra üzerlerine chedar peyniri serperek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Fasülye Çorbası Tarifi
 
MALZEMELER
1 soğan
4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
4 bardak su
1 domates, rendelenmiş
150 gr taze fasulye (1 bardak)
5 çorba kaşığı un
1,5 bardak yoğurt
1 yumurta
tuz

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.