ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Yabanci Ulkelerdeki Corba Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016745)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:47 AM

Yabanci Ulkelerdeki Corba Tarifleri
 
Yabanci ulkelerdeki corba tarifleri

Haspirli Düğün Çorbası

Malzemeler:

500 gr gerdan eti
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
12-14 su bardağı ılık et suyu
2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
2 çey kaşığı tereyağı
1 adet limon
2 kuru soğan

Yapılışı: Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın.iyice yumuşayan eti ocaktan alın. ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur. tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır. zeytınyağı bır tencerede kızdırılır. hemen unu ilave edılır. orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur. üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır. çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır. kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir.5 dakıka daha kaynatılır. tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.afiyet olsun.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hacegan Çorbası

Malzemeler:

3 YEMEK KASIGI UN
1 HAVUC
1 PATATES
1 SOGAN
1 BARDAK MANTAR
1 BARDAK BEZELYE
2 BARDAK SUT
1 YUMURTA
YARIM LIMON
ZEYTINYAGI

Yapılışı: UNU VE TEREYAGINI KAVUR. SU VE 2 BARDAK SUTU ILAVE ET. KUP DOGRANMIS HAVUCU PATATESI BEZELYEYI SOGANI MANTARI ILAVE ET. PISSIN.EN SON OLARAK DA YUMURTA SARISI VE LIMON SUYUNU CIRP EKLE. BIR TAŞIM KAYNASIN. UZERINE KIRMIZI BIBERLI YAG DOK.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.