![]() |
Yoğurtlu Tavuk Paça Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Tavuk Paça Çorbası Tarifi
MALZEMELER 200 GR.TAVUK ETİ (HAŞLANMIŞ) 1 YUMURTA 4 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT (TEPELEME) 2 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME) 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.) 4-5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VEYA SU 2-3 DİŞ SARIMSAK TUZ KIRMIZIBİBER KURU NANE 2-3 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE Haşlanmış tavuk etini kemiklerinden ayırıp küçük doğrayalım. Tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu alıp çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene dek karıştıralım. Suyu, haşlanmış tavuk etini ve dövülmüş sarımsakları ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ayarlayalım. Tavaya tereyağını alıp eritelim. Naneyi ve kırmızıbiberi ekleyip ateşten alalım. Naneli, biberli yağı ve sirkeyi çorbanın üzerine gezdirip servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.