ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016732)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:49 AM

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi
 
Terbiyeli Sebze Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik) : Yarım kg kabak, 6 bardak et suyu, 1 kahve fincanı un, 1 kahve fincanı margarin, 1 körpe havuç, 1 kök maydanoz, 1 sap kereviz, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 4 dilim bayat ekmek, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 fiske cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı: Havuç ve kabaklann üstü kazındıktan ve bol suyla yıkandıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğranır. Bir tencereye tuzlu su konur, içine maydanoz, üstü kazınmış maydanoz kökü ve ufak doğranmış kereviz yaprakları atılır, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca havuç ve kabak parçaları içine atılıp iyice kadar haşlanır. Havuçları kabaklardan beş dakika önce kaynar suya atmak daha doğrudur. Haşlanan kabak ve havucun suları süzülerek bir kenara alınır. Margarin tavada kızdırılarak buna azar azar katılacak un kanştırılarak yedirilir. Un kavrulmaya başlarken et suyu sicim gibi akıtılarak bu yağlı una yedirilir. Cevz-i bevva, biber ve tuz serptikten sonra 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra içine haşlanmış havuç ve kabak atılır ve sebzeler dağılıncaya kadar yani on dakika daha kaynatılır. Sonra ince delikli süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçirilen çorba tekrar ateşe konur. Kaynamaya başlayınca iki kaşık limon suyuyia iyice çırpılmış yumurtalar kaşık kaşık kaynar çorbadan katılır. Terbiye, katılan çorbayla ılıyınca tenceredeki çorbayı hızlı hızlı karıştırırken terbiye içine dökülür. Bir-iki dakika kaynatılır. Sonra tencere ateşten indirilir. Çorba servis kâsesine boşaltılır. Beri yanda tavla zan iriliğinde küçük parçalara doğranmış ekmekler kızgın zeytinyağında kızartılır. Bunları çorbanın üstüne döktükten ve birkaç defa karıştırdıktan sonra servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:50 AM

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi
 
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

1 adet ince pırasa
1 adet ufak kereviz
1 adet patates
4-5 yaprak ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
Terbiye için:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım limon

Sebzeler doğranır, düdüklü tencereye konur. Üzerine su bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Pim çıktıktan sonra 10 dakika kaynatılır. Sonra sebzeler blenderden geçirilerek şekilleri kaybettirilir. Tekrar tencereye konur, et suyu eklenir, bir taşım kaynatılır. Bu arada terbiye malzemesi çırpılır. Çorbadan bir kaç kaşık alarak ılıştırılır. Terbiye çorbaya incecik akıtılır. Karıştırarak bir taşım daha pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.