ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Papara Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016730)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:49 AM

Papara Çorbası Tarifi
 
MALZEMELER

Bir baş soğan
750 gr bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
Bir yemek kaşığı salça

TARİF

Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:50 AM

Papara Çorbası Tarifi
 
Papara Tarifi ( Konya )

HAZIRLANIŞI:
Ekmekler derin bir tabağa doğranır. Ayrı bir yerde tereyağı kızartılır ve soğanlar düzgün bir şekilde doğranıp, salça ile birlikte tereyağında kızartılır. Yeteri miktarda su ilave edildikten sonra, suyun kaynamasını bekleriz. Su kaynadıktan sonra içine ufalanmış tulum peyniri ilave edilir. Biraz daha kaynadıktan sonra tencere ateşten alınır. Ve bu oluşan karışımı daha önceden doğradığımız ekmeklerin üzerine dökülür. Üzeri karabiber ve maydanoz ile süslenir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:50 AM

Papara Çorbası Tarifi
 
Papara Tarifi

MALZEMELER
1 adet ev ekmeği (tandır ekmeği)
250 gram tel peynir
1 çay bardağı tereyağı
1 su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI
Ekmekleri küçük parçalar halinde doğrayın,üzerine kaynamış suyu gezdirin. Tavayı yağlayın,bir sıra ekmek dizin. civil peyniri üzerine ilave edin.Yarım çay bardağı yağı dökün tekrar ekmek dizin,tekrar yarım çay bardağı yağı gezdirin. Kısık ateşte altı pembeleşinceye kadar kızartın. Diğer yüzünü de kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:50 AM

Papara Çorbası Tarifi
 
2 soğan

750 gr bayat ekmek

250 gr margarin

1 yemek kaşığı salça

birer tatlı kaşığı tuz

kırmızı pul biber

Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.