![]() |
Yerelmalı Gelin Çorbası Tarifi
Yarım kg yerelması
1 çay bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 çay badağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 7 su bardağı su Yerelmelerı soyulur, ufak doğranır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine 2 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar pişirilir. Sonra blenderden geçirilerek püre yapılır. Başka bir tencerede ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış bulgur, mercimek, pirinç ve kalan 5 su bardağı su konur, yumuşayana kadar kaynatılır. Püre yapılmış yerelması ve tuz da atılır, bir taşım daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.