![]() |
İftar İçin Tatlı Tarifleri Laz Böreği Tarifi
İftar İçin Tatlı Tarifleri Laz Böreği Tarifi
Malzemeler 1 yumurta, 2 çay bardağı Sütaş Süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 paket kabartma tozu, un, Krema malzemeleri:, 5 adet 1 lt Sütaş Süt, 6 yumurta, 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, Şerbetin malzemeleri:, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2-3 kaşık su, 1 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı Yapılışı Yufkanın malzemelerini karıştırın, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün ve her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın. Krema için malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin. Kaynamaya başlayınca hemen altını kapatın, ateşten indirin. Börek için her bir yufkanın arasına tereyağı sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın. 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün. Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin. Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağı gezdirip teker teker koyun. En son tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 ya da 10 dakika kadar fırından çıkarmayın. Şerbetini de pişirip ılıtın. Fırından çıkan böreğin üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.