![]() |
İftarlık Yemek Tarifleri Fener Kavurma
Malzemeler
1 kg fener balığı fileto 1 soğan, 4 diş sarımsak 1 dolmalık sarı biber, 3 sivri biber 1 limon, Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soya sosu 1er çay kaşığı biberiye, kekik ve zerdeçal 50 gr yeşil zeytin, 5 kiraz domates FENER KAVURMA TARİFİ Fener balığını ufak parçalara doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Maydanozları da kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Biberleri temizleyip doğrayın. Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve zerdeçalı bir kasede karıştırın. Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun. Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.