![]() |
İftar İçin Yemek Tarifleri - Oktay Usta Çerkez Çorbası
Oktay Usta Çerkez Çorbası Tarifi
Malzemeleri: – 1 çay bardağı buğday - 1 su bardağı haşlanmış mısır tanesi - 4 adet tavuk baget - 1 kase süzme yoğurt - 1 adet yumurta - Yeteri kadar tavuk suyu - Yeteri kadar tuz - Tereyağı - Nane - Kırmızı toz biber Yapılışı: İlk önce tavuk bagetleri haşlayıp kemikten ayırıyoruz. Buğdayı ayrı bir yerde haşladıktan sonra geniş bir tencere içerisine boşaltıyoruz. Daha önce haşlanan mısır tanelerine tavuk suyu da ekleniyor ve pişirmeye başlanıyor. Süzme yoğurdumuzu ve 1 adet yumurta sarımızıda bir kasede çırpıyoruz. Çorbanın suyundan da bir miktar ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine ise tereyağını, nane ve kırmızı toz biberi ekleyerek tereyağ içinde eritiyoruz. Çorbayı kasemize alarak üzerine bu tereyağını dökerek servis ediyoruz. Çerkez çorbası hazır afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.