![]() |
İftar İçin Tatlı Tarifleri Akdeniz Gülü Tarifi
İftar İçin Tatlı Tarifleri Akdeniz Gülü Tarifi
Malzemeler 3 su bardağı Un, 4 adet Yumurta, 2 çay bardağı Nişasta, 10 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı, 1 çay bardağı limon suyu, 3 su bardağı Toz şeker, 1 su bardağı Fındık, 4 su bardağı Su http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı Şerbeti için su ve şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Şerbeti ılınmaya bırakın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Unu, yumurtayı ve limon suyunu hamur yoğurma kabında yoğurun. Küçük parçalar koparıp üzerlerine nişasta serpin. Hamurların üzerlerini nemli bir bezle örtüp 5 dakika dinlendirin. Her hamuru oklava yardımı ile tek tek açın. Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste dizin. Bıçakla kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. Üzerine iri kıyılmış fındığı serpin. Biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.