ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İftar İçin Yemek Tarifleri Sultan Reşat Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016636)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:40 AM

İftar İçin Yemek Tarifleri Sultan Reşat Pilavı Tarifi
 
İftar İçin Yemek Tarifleri Sultan Reşat Pilavı Tarifi

Malzemeler:
2 bardak pilavlık pirinç
1 çorba kaşığı yağ
3 bardak su veya et suyu
tuz

Köftelerin Malzemesi:
200gr kıyma
2 çorba kaşığı yağ
1 küçük soğan
1 dilim bayat ekmek
2 orta boy domates
tuz
karabiber

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp yayvan bir kaba koyun. Tuz ekin ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Soğumaya bırakın. Pirinç soğuduktan sonra birkaç kez yıkayarak iyice süzün, sonra bir havluya koyarak suyunu tamamen alın. Bir tencereye yağ koyun ve eritin. Pirinci içine atarak orta hararetteki ateşte karıştırarak kavurun. Buna tuz katılmış kaynar kaynar 3 bardak suyu ilave edin ve bir defa karıştırın.

Evvela harlı ateşte 5 dakika, sonra orta ve hafif ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı pişirin.

Pişince kapağını açarak pirinçleri kırmadan yavaşça altüst edin. Tencerenin üzerine bir havlu örtün ve kapağını kapatın, altını söndürün ve demlenmeye bırakın.

Kıymayı bir kâseye koyun. Buna rendelenmiş soğanı, ıslatarak sıkılmış ekmeği, tuz ve biberi ilave ederek iyice yoğurun. Avucunuzu ıslatarak fındık büyüklüğünde köfteler yapın.

2 çorba kaşığı yağı tavada kızdırın. Köfteleri tavaya koyarak sallaya sallaya her taraflarının kızarmasını sağlayın. Kabuğu soyulmuş domatesleri ufak ufak doğrayıp köftelere ilave edin. Domatesler yu-muşayınca 2-3 çorba kaşığı su ilave edin. Köfteler suyunu çekinceye kadar hafif ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Pilavı yuvarlak bir servis tabağına muntazam bir şekilde tepeleme koyun. (Arzu ederseniz bir kalıba koyup alt üst edebilirsiniz).
Ortasını havuz gibi açarak buraya köfteleri salçasıyla beraber yerleştirin ve servis yapın.

Arzu edilirse pilavın içine kavrulmuş yeşil fıstık ve çekirdeksiz kuru üzüm de konulabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.