![]() |
İftar İçin Yemek Tarifleri Tas Kebabı (Tekirdağ) Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Tas Kebabı (Tekirdağ) Tarifi
Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 adet soğan 2 yemek kasığı salça, tuz Karabiber Biraz kimyon 2 yemek kasığı yağ 2 su bardağı pirinç 3-4 su bardağı su Yapılışı: Kuşbaşı doğranmış kuzu eti, küçük doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber, kimyon ve yağ hep birlikte güzelce harmanlanır. Bir tasın içine doldurulur. Tepsinin ortasına ters çevrilerek yerleştirilir. Tasın yerinden oynamaması için, üzerine ısıya dayanıklı bir ağırlık konur. (Su dolu bir çaydanlık olabilir.)Tepsinin içine 3 su bardağı su konur. Ocağa oturtulur. Ağır ateşte etler pişinceye kadar, yaklaşık bir saat pişirilir. Et, suyu önce çekip, sonra salacaktır.Pirinç ayıklanır. Pirinçler 20 dakika tuzlu sıcak suda bekletilir. Sonra süzülür, 2-3 defa yıkanır ve tepsideki suyun içine (tasın her tarafına orantılı) salınır. Pirinç, suyu çektikten sonra ocak kapatılır. Bir süre dinlendirildikten sonra servis yapılır.Cacık, ayran veya soğuk salatalarla iyi gider. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.