![]() |
İftar İçin Yemek Tarifleri Tirit Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Tirit Tarifi
Malzemeler 500 gr. kuşbaşı et, 2 çorba kaşığı Sütaş Tereyağı, 2 soğan, 1 tutam maydonoz, tuz, karabiber, kimyon, Pidesi için:, 3 su bardağı un, 1 çorba kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, Alabildiği kadar ılık su http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tencereye yarım kg. eti alın ve pişirin. Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın. Üzerine etin suyunu gezdirin. Üzerine eti alın. Servis tabağının kenarlarına yoğurt, pidenin üzerine de piyaz doğranmış soğanı, ince kesilmiş maydanoz ekleyin. Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine pul biber ile sos yapın ve pidenin üzerinde gezdirin. Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.