![]() |
İftar İçin Tatlı Tarifleri İncir Tatlısı Tarifi
İftar İçin Tatlı Tarifleri İncir Tatlısı Tarifi
Malzemeler Kek için:, 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 3 yumurta, 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu, Şerbeti:, 1,5 su bardağı su, Yarım su bardağı toz şeker, Muhallebi:, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 lt Sütaş Süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, İnmeye yakın 50gr Sütaş Tereyağı http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Cevizi, unu, kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen cam bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin. Muhallebi için tüm malzemeyi karıştırın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kek piştikten sonra 3-4 dakika kadar havalandırın. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.