ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Pıkand Sos Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016460)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:45 AM

Pıkand Sos Tarifi
 
Pıkand sos tarifi

Çok ince kıymış olduğunuz 8-10 diş sarmısağı bir kuşhaneye koyunuz. Biraz sirke, biraz biber ilâve edip orta ateşte çeviriniz. Sonra yarı etsuyu ile yapılmış Esmer Meyane (Reçete 175) ilâvesiyle biraz daha çevirip indiriniz. Yemek zamanı tuzuna bakıp içine ince kıyılmış kornişon ilâve edip salçalığa koyup servis yapınız.

Not: Bu salça, sığır ve dana etleri kızartmaları yanında kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.