![]() |
Semola Tarifi
Semola Tarifi
3 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik Yarım portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı antep fıstığı 1 çay bardağı ceviz Tencereye süt, şeker ve su konur. Orta ateşe yerleşirilir. Isınmaya başlayınca irmik atılır. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce portakal kabuğu, iri dövülmüş antep fıstığı ve ceviz eklenir, karıştırılır. Kare şeklinde fırın kabı hafif ıslatılır ve karışım dökülür, düzeltilir. Buzdolabında 3 saat kadar bekletilir. Kare keserek servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.