![]() |
Kolay Vişneli Tart Tarifi
Kolay Vişneli Tart Tarifi
Kullanılan malzemeler 300 gr çöpleri ayıklanmış ve çekirdekleri çıkartılmış vişne 3 yumurta 120 gr sade un 330 ml süt 150 gr şeker Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Vişne tanelerini yağlanmış ve unlanmış 30 cm'lik bir tart kalıbının dibine tek sıra halinde ve düzgünce dizin. Yumurtaları, sütü ve şekeri mikserde karıştırın, en son unu ekleyin iyice karıştırın. Karışımı tart kalıbındaki vişnelerin üzerine dökün. 40 dakika fırında pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis yapın. Not: Çekirdeklerini çıkartırken açığa çıkan vişne suyunu tartta kullanmayın, şeker katın için. |
Kolay Vişneli Tart Tarifi
Basit Vişneli Tart Tarifi
Yarım paket tereyağı 1 adet yumurta 1,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı ayıklanmış vişne 1 çay bardağı vişne marmeletı Yumuşak tereyağı, yumurta ve şeker mıncıklanır. Üzerine kabartma tozu ve un eklenir hamur toplanana kadar yoğrulur. Sonra vişne katılır, homojen karışana kadar yoğrulur. Hamur yağlanmış tart kalıbına düzgün yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz marmelat sürülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılarak dilimlenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.