![]() |
Labneli Kuruyemişli Tart Tarifi
Labneli Kuruyemişli Tart Tarifi
28 cm çapında tart kalıbı (taban kısmı çıkartılabilen) KREMASI İÇİN: Pınar Labne 300 g 2 yk. bal 2 yumurta 1 paket vanilya 150 g yoğurt TART HAMURU İÇİN 3 yk. bal 1 yk. (tepeleme) tereyağı 100 g yulaf 2 yk. kuru üzüm 2 yk. dövülmüş fındık 2 yk. kavrulmuş ve dövülmüş tuzsuz yer fıstığı 2 yk. kuru kayısı(küp küp doğranmış) ÜSTÜ İÇİN 2 su bardağı taze çilek/böğürtlen 1 yk. tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı 1 yk. kavrulmuş fındık Tereyağı ve balı ısıtıp içine yulaf, fındık, yer fıstığı, kuru kayısı, kuru üzüm ilave edip tüm malzemeyi karıştırın ve ocaktan alın. Tart kalıbının tabanına döküp kaşıkla yayın, yüzeyini bastırarak düzeltin. Ayrı bir tencerede Pınar Labne, bal, yumurta, vanilya ve yoğurdu, pütürsüz krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kek kalıbının içine boşaltın ve önceden 180ºCye getirip ısıttığınız fırında 25-30 dk pişirin. Soğutun. Böğürtlenleri tam ortaya koyup etrafını fıstık ve fındık parçaları ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.