![]() |
Tatlı Poğaça Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Tatlı Poğaça Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler: ? 3,5 çay fincanı un. ? 100 gr erimiş margarin ? 1 çay b. sıvıyağ ? 1 çay b. süt ? 1 paket kabartma tozu ? 2 yemek k. pudra şekeri ? 2 yumurta sarısı iç harcı için: ? 1 çay fincanı reçel ? 3 yemek k.fındık üzeri için: ? toz yeşil fıstık ? reçel şurubu Hazırlanışı Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını açalım, margarini ve yumurta sarısını ilave edelim elimizle karıştıralım. Süt, sıvıyağı, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri katıp yoğuralım. Kıvama gelen (kulak memesi yumuşaklığında olacak) hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. elimizde açalım içine reçel sürelim üzerine file badem alalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar tutalım. Pişen poğaçaları servis tabağına alalım, üzerine reçel şurubu sürüp toz yeşil fıstık serpip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.