ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Muz Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016205)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:48 AM

Muz Tatlısı Tarifi
 
Muz TatLısı Tarifi

6 adet muz
1 bardak süzme bal
200 gram ceviz içi
1 bardak süzme yoğurt

Muzları soyun, ufak ufak doğrayın. Balı, yoğurdu ve muzları iyice karıştırın. Bir kaba kalıplayın ve buzdolabında bir saat soğutun. Üstüne çekilmiş ceviz koyup servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:48 AM

Muz Tatlısı Tarifi
 
Muz Tatlısı Tarifi

4 Muz
Tereyağı
Vişne Mermelâdı
Yarım Portakal

Muzlar, kabukları soyulmuş olarak, bütün halde Kızartma kaidelerine uygun olarak kızdırılmış 20x5 cm.lik EMSAN kızartma gerecinde, eritilmiş Tereyağında, döndürülerek hatif kızartılır. Bilâhare üzerlerine Portakal suyu sıkılarak Muzlar, Tava içinde bir kaç kez daha döndürülür. Dikkatlice Servis tepsine alınır ve üzerlerine Vişne Marmelâdı dökülerek ılık servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.