ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016197)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:49 AM

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi
 
Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi

4 adet armut
1 çay bardağı toz şeker
200 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı ince çekilmiş fıstık

Armutlar soyulur, ortadan kesilir ve çekirdek yatağı oyularak çıkarılır. Fırın poşetine yerleştirilir, şeker serpilir. Poşetin ağzı kapatılır, kenarı az kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sonra soğumaya bırakılır. Bu arada çikolata Benmari usulu eritilir. Armutlar tabağa alınır. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir, fıstık serpilir. Soğuyunca ikram edilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:50 AM

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi
 
Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi

6 Armut
4 Kalıp Çikolata
Kaymak
4 çay kaşığı şeker

Armutlar bütün olarak, sapları üzerinde kalacak şekilde soyulur. Ortaları dip taraftan oyulmak suretiyle çekirdekleri çıkarılır. Çekirdeklerin çıkarıldığı bölüme, Kaymak doldurulur. 24x6 cm.ilk EMSAN pişirme gereci, haşlama kaidelerine uygun olarak hazırlanır. İçi kaymak dolu Armutlar düzgün bir şekilde EMSAN gerecine dizilir. En kısık ateşte haşlama kaidelerine uygun olarak, 10 dakika pişirilir. Diğer bir taraftan, 20x5 cm.lik bir EMSAN gerecine iki parmak su konularak, kaynatılır. İçine çikolata konulmuş, 20 cm.lik Kombi kâse, tenceredeki sıcak suyun içine oturtularak, çikolatanın erimesi sağlanır. Eritilmiş çikolata, pişmiş Armutların üzerine veya altına dökülerek sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.