![]() |
Portakallı Jöleli Turta Tarifi
Portakallı Jöleli Turta Tarifi
Malzemeler: 2 su bardağı un 125 gr. erimiş margarin 1 paket kabartma tozu 1/ 2 su bardağı toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya KREMA: 250 gr. süt 1 çay bardağı şeker 2 yumurta 1 çay bardağı un 1 paket portakal jölesi ÜZERİNE 300 gr. portakal Yapılışı: Yağ, şeker, yumurta çırpılır. Un, vanilya ilave edilir. Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır. Yağlı ufak bir kalıba dökülür. 170° de pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır. Üzerine dış zarı alınmış portakal dilimleri dizilip, onunda üzerine dut jölesi dökülür. Not: Mandalinalı jöleli turta da aynı şekilde hazırlanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.