| Prof. Dr. Sinsi |
10-29-2012 01:59 AM |
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler- 1 Kg Süt
- 9 Yemek Kaşığı İrmik
- 8 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kakaolu Bisküvi
- 1 Adet Muz
- 1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
- Tarçın (üzerini süslemek için)
Yapılışı- Süt, irmik ve şekeri pişirin. Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına (yada isterseniz Borcam'a) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
- Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
- Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin. Her iki şekildede çok güzel oluyor.
|