![]() |
Çilekli Milföy Turtası Tarifi
6 yaprak milföy
Kreması için: 2 subardağı süt 4 çorba kaşığı şeker 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı Teremyağ 250 gram çilek Milföy karelerini yan yana dizip üzerindenmerdaneyle geçin. Birleşen hamurları, yağladığınız yuvarlak kek kalıbına yerleştirin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayıp nohut ya da kuru fasulyeler serin ki, hamur pişerken kabarmasın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Bu arada kreması için Teremyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi ocak üzerinde çırparak pişirin. Ocaktan alın, içine vanilya ve Teremyağ ekleyip çırpın. Bu krema soğuyunca fırından çıkanmilföy hamurunun içine yayın. Üzerine de dilimlenmiş çilekleri dizin. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.