![]() |
Baharat Diyarında Aşk Tarifi
Baharat Diyarında Aşk Tarifi
1 paket vanilyalı puding 2,5 bardak süt (500 ml) 1/2 adet çubuk vanilya 2 adet karanfil 2 adet yıldız anason 1/4 çay kaşığı zencefil 1/4 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığından az tereyağı (15 g) 1 yemek kaşığı bal (15 g civarında) 1 adet iri armut 1 bütün sade kek Pudra şekeri (8 – 9 g) 1er top Carte dOr Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma http://2.bp.blogspot.com/_a19rgxrypF...a+A%C5%9Fk.jpg Puding tozunu, sütle birlikte tencereye dökün. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe koyun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 – 4 dakika pişirin. Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe yerleştirin. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime bölün, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya koyun. 2 – 3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Carte dOr Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. Dilerseniz çikolatalı sos ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.