ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016082)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:09 AM

Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi
 
dokuz kaşık tatlısı Yapılışı Mazemeleri

dokuz kaşık tatlısı

Malzemeler:

• 1 Litre soğuk süt

• 1 Su bardağı toz şeker

• 1 Adet yumurta

• 1 Tatlı kaşığı toz vanilya

• 1 Su Bardağı irmik

• 150gr Antep Fıstığı

Hazırlanışı:

Sütü bir tencereye alın.Yumurtayı sütün içine kırıp iyice çırpın.İrmiği ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşde pişirin.Koyulaşmaya başlayınca vanilini ekleyip karıştırın ve tencereye ocaktan alın.Kabuğu soyulmuş fıstıkları ince toz kıvamına gelinceye kadar çekin.Toz haline gelen fıstığın yarısını tatlıya ekleyip karıştırın.Tatlıyı dibi ısıtılmış servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra tatlınızı buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletin.Tatlıalrı düz tabaklara ters çevirerek çıkarıp,üzerlerine elinizde kalan çekilmiş fıstığı serpin ve servis yapın.

Özellikle yazları yenebilecek güzel bir sütlü tatlıdır, hafiftir. Üzerine portakal kabuğu, erimiş çikolata dökerek ya da tarçın ve hindistan cevizi serperek değişik tatlar yakalayabilirsiniz. Halk arasında Prenses Tatlısı ya da 9 Kaşık Tatlısı olarak da bilinir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.