![]() |
Mutfakların Yeni Gözdesi Hazır Tatlılar
Mutfakların Yeni Gözdesi Hazır Tatlılar
Zerde, aşure, tavukgöğsü, irmik helvası, kazandibi.... Hepsi yapılması zor tatlılar. Kıvamını, tadını nasıl tutturacaksınız, daha da önemlisi bu tatlıları yapmak için nereden vakit bulacaksınız? Ama artık bunların hiçbirini düşünmenize gerek kalmadı. Ülker, Dr. Oetker, Piyale, Kenton gibi firmalar zahmetli tatlıların her birini hazırlayıp paketledi. Sizin yapmanız gereken sadece paketin üstündeki tarifi uygulamak. -3 fincan un, 1 litre süt, 3 fincan şeker, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı nişasta. Ocaktaki tencerenin içine yağ hariç bütün malzemeleri kat. Karıştırarak koyu muhallebi kıvamına getir. Tencereyi ateşten indir, sonra iki dakika dinlendir. Ardından margarini hazırladığın karışımın içine koy ve mikserle iyice çırp. Sonra 3 yemek kaşığı şekeri bir tavanın içinde yak ve tatlıyı soğumaya alacağın tepsinin tabanına sür. Tatlıyı da bu aşamadan sonra tepsiye dök ve soğuması için buzdolabına al. Servis için ise spatula yardımıyla tatlıyı yavaş yavaş kıvır ve ikram tabağına al. İsteğe göre üzerine tarçın da dökebilirsiniz. Malzemelerini ve yapılışını sıraladığımız tatlı, hanımların birbirlerinden aldığı onlarca tariften biri. Fakat artık bütün bunlara son. Ülker, Dr. Oetker, Piyale, Kenton gibi gıda firmaları hanımları hem tarif alma hem de aldıkları tarife uygun tatlıyı tutturabilme telaşından kurtaracak ürünler çıkardı. Revani, irmik helvası, aşure, zerde, tavukgöğsü gibi zahmetli tatlılardan oluşan paket ürünler sayesinde mutfak işlerine eli yatkın olmayan, tatlı yapmayı bilmeyen ya da vakit sıkıntısından dolayı misafirini kısa sürede en iyi nasıl ağırlayacağını düşünen hanımlar birbirinden güzel lezzetleri kendi elleriyle hazırlayabilecek. *** Annemizin aşuresi gibi Zahmetinden olsa gerek; aşureyi yapmak eli kaşık tutan her kadının harcı değil. Bu yüzden aşure pakete giren geleneksel lezzetlerimizden. Paket aşureler kısa sürede pişiyor; isterseniz paketlerin üzerinde verilen değişik tariflerle hazırlayabiliyorsunuz. Mesela pekmezli, sütlü ya da sulu olmak üzere üç şekilde yapabilirsiniz. Hazır olduğuna bakmayın, lezzeti annelerimizin elinden yediklerimizle aynı. Kazandibini tutturmak kolay Sütlü tatlıların vazgeçilmezlerinden kazandibini yapıp ikram etmek eskisi kadar uğraştırıcı değil. Nişastasını, pirinç ununu bir kaba koyduktan sonra sütü ilave ederken 'aman topaklaşmasın, cıvık ya da çok katı olmasın' diye kaygılanmanıza gerek yok. Çünkü gıda firmaları bu duruma bir çare bularak kıvamını tutturdukları kazandibi karışımını paketledi. Yapmanız gereken, sadece paketteki pişirme süresi ve karışıma ilave edeceğiniz süt miktarına uymak. Tabii bir de kazanın dibini tutturmak! 10 dakikaya sütlü irmik tatlısı Çocukların keyifle yediği sütlü irmik tatlısını ise sadece 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzeme ne irmik, ne vanilya ne de toz şeker. Bir paket irmik tatlısı ve 500 ml süt kafi. Lezzeti parmakları ısırtacak cinsten. Revaninin bütün ayrıntıları var Geleneksel tatlılar listesinde revani de yerini almış. Tatlının hamuru için gerekli malzemeler 6 porsiyon çıkacak şekilde hazırlanmış. Tatlının yapım aşamasında gerekli ayrıntılar ise tek tek poşet üzerinde anlatılmış. Ayrıca revaninin üzerine dökülecek şerbetin de tarifi verilmiş. Zerdenin rengi de lezzeti de yerinde Pirinç, şeker, su, safran, limon kabuğu rendesi, gül suyu gibi malzemelerle zahmetle hazırlanan zerde de hanımların kolayca pişirebileceği tatlılardan. 20 dakika ayırmanız yeterli. Üstelik safran çok pahalı bir baharat. Elbette Safranbolu'da yapılanı gibi olmaz ama lezzetinden şüphe etmenize de gerek yok. Un kurabiyesi yapmak kolay mı? Bilirsiniz; un kurabiyesini yapmaya on elinde on marifet olanlar dahi cesaret edemez. Ne kadar tarifine uygun yaparsanız yapın kurabiyenin pişerken çatlaması, dağılmasına engel olmak için pratik ve ince tüyolar gerekli. Bu yüzden, büyük küçük herkesin severek yediği, bu nostaljik lezzeti de gıda firmaları tüketicinin beğenisine sundu. Paketteki karışıma ve tarife uyarak harika kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Tane tane irmik helvası İrmik helvası pek çoğumuz için az zahmetli tatlılar içinde olsa da kıvamını tutturmak, irmiği tane tane düşürmek kolay değil. Firmalar hanımlara kolaylık sağlayıp Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan tatlıyı, kolay, pratik, ekonomik, evde malzeme telaşına düşmeden hızlıca yapılacak usulde hazırladı. Helvayı pişirmek için sadece 10-15 dakika ayırmanız yeterli. Tavukgöğsü için 2 gün değil 20 dakika yeterli Tavukgöğsü tatlısını tutturmak maharet, tabii bir de sabır ister. Tavuğun göğsünü haşlayacak, sonra onu sudan geçirecek, üstüne bu işlemi birkaç kez yaptıktan sonra tavuğu soğuk su dolu bir kaba süzgeçle koyup bir gün buzdolabında bekleteceksiniz. Sonrasını saymıyoruz bile. Kimsenin artık böyle lezzetler için tek tek uğraşacak vakti yok. Paketteki tavukgöğsü tatlısını 20 dakika kadar kısa sürede hazırlayabiliyorsunuz. ZAMAN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.