![]() |
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi
Malzemeler: 3 katlı kakaolu pastaban 1 poşet sade krem şanti 80gr bitter çikolata rendesi 1 tatlı kaşığı nescafe yarım su bardağı süt 600gr kaymaklı dondurma 1 paket creme ole (veya şoko mousse) 8 adet beze (veya king top tarzı çikolata) yaprak badem http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanması: Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın. Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın. En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin. Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.) Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun. Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın. |
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi
Malzeme: 1 paket petibör bisküvi 125 gr Bizim Margarin 250 gr vanilyalı dondurma 100 gr bitter çikolata taze böğürtlen 4 çorba kaşığı file badem Taze nane yaprakları Orman meyveli hazır sos Pötibör bisküvileri elinizle ufak parçalar halinde kırın. Margarini eritin. Margarin ve bisküvileri büyük bir kaseye aktarıp karıştırın. Küçük bir kek kalıbının içine elinizle bastırarak yayın. Fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin. Vanilyalı dondurmayı çukur bir kasede mikserle 10 dakika çırpın. Fındıkları dondurmanın içine ilave edin. Karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Karışımın içine dökün. Kürdan yardımıyla şekil verin. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarın. Dilimleyip taze böğürtlenler, nane yaprakları, kavrulmuş file badem ve orman meyveli sos ile süsleyin. Soğuk servis yapın. |
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi
2 adet portakal 2 adet çubuk tarçın 2 adet karanfil taze zencefil 50 ml bal (1/2 kahve fincanı) 1 bütün portakallı kek (500 g civarında) 1 kutu Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Kek kalıbını streç folyo ile kaplayın. Keki dilimleyin. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Zencefili soyup rendeleyin. Tencereye portakal suyu, portakal kabuğu, zencefil rendesi, bal ve karanfil koyup ısıtın. Dilimlediğiniz kekleri, hazırladığınız suya batırıp kek kalıbının her tarafına dizin. Üstüne Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurmayı düzgün şekilde yayıp spatula yardımıyla düzleştirin. Servis tabağına kakao serpiştirip, keki tabağa yerleştirin ve üzerine pudra şekeri ekin. Etrafına çikolatalı sos gezdirerek servis yapın. |
Dondurmalı Pasta Tarifi
aouuww süperr görünüolarr şimdi bana pasta yaptırcaksınızzz :))
|
Dondurmalı Pasta Tarifi
dondrumalı tatlıların tam zamanı:)
teşekkürler |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.