![]() |
Glasgow Tatlısı Tarifi
Glasgow Tatlısı Tarifi
125 gr (2/3 su bardağı) pirinç (yıkanıp soğuk suda 30 dakika bekletilerek süzülmüş) 250 gr (1+1/4 su bardağı) süt 250 gr (1 su bardağı) krema 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tarçın Bütün malzemeyi bir tencereye koyunuz. Daha büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup küçük tencereyi içine oturtunuz. Tencerenin üstünü kapatıp arasıra karıştırarak orta ateşte 50-55 dakika, pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereleri ateşten alıp küçük tenceredeki karışımı 500 gr'lık (2+1/2 su bardağı) bir sufle kabına boşaltarak oda sıcaklığmda ılıtınız. Kabı buzdolabında 3 saat, tatlı tutana kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.