ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çikolatalı Krema Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015990)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:23 AM

Çikolatalı Krema Tarifi
 
Çikolatalı Krema Tarifi

MALZEMELER
1 litre süt (5 su bardagi)
1 bardak tepeleme tozseker
3 yumurta
3/4 bardak un
1 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye 3 yumurta sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak sütü azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin. Yumurta aklarina, bir fiske tuz koyun ve mikserde çirparak kar haline getirin. Bu yumurta akini, azar azar çikolatali kremaya koyup iyice karistirin. Kremayi, birer kisilik kaselere bosaltin. Üzerini kiyilmis findik veya hindistanceviziyle süsleyin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:23 AM

Çikolatalı Krema Tarifi
 
Çikolatalı Krema Tarifi

1/2 kg süt
150 gr toz şeker
65 gr un
50 gr tereyağı
1 bütün yumurta
2 yumurta sarısı
1 kahve kaşığı vanilya tozu
12 gr kakao veya 20 gr sütsüz çikolata

Bir tencereye 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, 150 gram toz şeker ile 1 kahve kaşığı da vanilya tozu koyularak bunlar telle 5 dakika kadar çırpılır.
Bu şekerli yumurtalara 65 gram un ile 12 gram da kakao katılarak, iyice karıştırılmak suretiyle hepsi bulamaç haline getirilir. Sonra da bu bulamaca; azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram süt katılır ve bir taraftan da karıştırılmak suretiyle hepsi birbiriyle halledilir.
Bundan sonra, tencere, orta kuvvetteki ateşe oturtularak, krema muhallebi kıvamında bir koyuluk alıncaya kadar 3 - 5 dakika, telle hızlıca karıştırılarak pişirilir, sonra da tencere ateşten alınarak, ılınması için krema yayvanca bir tepsi, ya da mutfaktaki taşa uzunca yayılır.
Krema ılınınca, buna; azar azar olmak üzere 50 gram da tereyağı katılır ve bir taraftan da kaşık ya da demir ıspatula ile karıştırılmak ya da avuç ile mıncıklamak suretiyle yağ kremaya iyice yedirilir.

Not: Bu kremaya; çikolata da katmak istenirse kremaya kakao katmak suretiyle pişirilip koyulaştırdıktan sonra ateşten ineceğine yakın buna yontulurcasına ince doğranmış 20 gram sütsüz çikolata katılır ve iyice karıştırılmak suretiyle çikolata krema içinde eritildikten sonra tencere ateşten alınır ve kremanın ılınması için, taşa uzunca yayılır. Krema ılındıktan sonra tereyağı katılır ve kullanılır. Ancak, kremaya daha nefis olur zannederek fazla miktarda çikolata katmak doğru değildir. Aksi takdirde krema lâstik gibi uzar, hoş olmaz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:24 AM

Çikolatalı Krema Tarifi
 
Çikolatalı Krema Tarifi

MALZEMESİ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gr. sütsüz çikolata
125 gr. margarin
4 kaşık pudra şekeri

YAPILIŞI
Yumurtayı, pudra şekerini bir kaba koyup iyice çırpınız. Sütün içine çikolatayı koyup iyice eritiniz. Bu karışımın içine yağı da ilâve ediniz. Daha sonra önceden hazırladığınız pudra şekerli yumurtayı da bu karışıma katıp iyice mikserle karıştırınız. Buzdolabınızda bekletiniz. Pastalarınızda bu kremayı kullanmadan önce tekrar mikserle iyice karıştırıp sonra kullanınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:24 AM

Çikolatalı Krema Tarifi
 
360 gr bitter çikolata

6 çorba kaşığı süt

275 gr (1+1/2 su bardağı) krema

4 yumurtanın akı

Küçük bir tencerede, çikolatayı ve sütü ağır ateşte, sürekli karıştırarak eritiniz. Tencereyi ateşten alıp 2 çorba kaşığı krema ekleyerek bir kenarda soğumaya bırakınız.

Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, sert kuleler olana kadar çırpıp bir kenara bırakınız.

Orta boy bir kasede, kalan kremayı sertleştirmeden, kalınlaşıncaya kadar çırpınız.

Küçük tencerede soğuyan çikolatalı karışımı, büyük kasedeki yumurta akına madeni bir kaşıkla ekleyiniz. Orta boy kasedeki kremayı da bu karışıma katınız. Hazırladığınız çikolata-krema karışımını kaşıkla 17,5 cm'lik sufle tabağına yada cam bir kaba koyup, üstünü kapatarak buzdolabında en az 3 saat bekletiniz.

Tabağı buzdolabından alıp. üstünü dilerseniz rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:24 AM

Çikolatalı Krema Tarifi
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası

2 çorba kaşığı mısır unu

2 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı şeker

6 adet küçük armut

1 tutam kırmızı şeker boyası

1 çay bardağı su

1 adet yumurta sansı

İlk önce süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri iyice karıştıralım. Ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Armutları soyup tencereye dizelim. Bir çay bardağı suda şeker boyasını eritelim. Armutların üzerine dökelim. On beş dakika pişirelim. Yaptığımız kremayı kâselere boşaltıp üzerlerine birer armut yerleştirelim. File fıstık ile süsleyip soğuduktan sonra servise sunalım.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:24 AM

Çikolatalı Krema Tarifi
 
7 su bardağı süt (1750 gram)

1,5 su bardağı tozşeker (330 gram)

1 kahve fincanı kakao

1/2 kahve fincanı nişasta

1 su bardağı su

1/2 fincan ararot ya da patates unu

Sütün ve şekerin yarısını, bir taşım kaynatalım ve bir kenara koyalım.

Başka bir tencereye geri kalan tozşekeri, kakaoyu, nişastayı ve ararotu koyup, kuru kuruya karıştırıp, geri kalan sütü de ilave edelim.

Bu karışımı yavaş yavaş sıcak süte karıştırıp, kısık ateşte telle çırpa çırpa boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim.

Kaseye doldurup, soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra, servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.