ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Taş Kadayıf Tarifi ( Hatay ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015985)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:25 AM

Taş Kadayıf Tarifi ( Hatay )
 
Taş Kadayıf Tarifi ( Hatay )

MALZEMELER
1 kg. yassı kadayıf (taş kadayıf)
750 gr. ağız

Şurup malzemesi:
750 gr. şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
Kadayıfın düz kısmı içte kalmak üzere birer çorba kaşığı ağız konularak kapatılıp servis tabağına dizilir. Bir tencerede şeker, su ile kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek kıvamlı bir şurup pişirilir. Soğuduktan sonra şurup ya kadayıfın üzerine dökülür veya yanında bir kasede servis yapılır.

Not: Ağız doğumdan hemen sonra ve kesilen temiz sütün kaynatılıp koyulaşarak kıvama gelmesiyle elde edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.