![]() |
Ev Yapımı Çilek Tatlısı Tarifi
Ev Yapımı Çilek Tatlısı Tarifi
125 gr Çilekli kâse margarin 250 gr süzme yoğurt 250 gr Fidella peynir 50 gr pudra şekeri 1 su bardağı çırpılmış kremşanti 1 adet limon suyu 150 gr doğranmış taze çilek 2 paket Ülker Başak Bisküvi 1 yaprak jelatin 20-22cm çapındaki yuvarlak borcam veya benzeri bir kalıbın altına başak bisküvi dizilir. Derin bir kabın içine fidella peyniri ve süzme yoğurt çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Üzerine çilekli margarini ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edilir. Jelatin yarım su bardağı soğuk su ile ıslatılıp yumuşatılır ve eritilerek karışıma ilave edilip karıştırılır. En son olarak çırpılmış kremşanti ve limon suyu eklenir. Karışım önceden hazırlanmış kalıbın yarısına kadar eklenir ve üzerine Ülker başak bisküvi dizilir. Karışımın kalan yarısı da ilave edildikten sonra üzerine doğranmış çilekler eklenerek düzleştirirlir. Bu işlemi her iki kata da uygulanır. Buzdolabında 3-4 saat soğutulur. Üzeri kremşanti ve çileklerle süslenir ve dilimlenerek servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.