![]() |
Çikolatalı Muhallebili Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Muhallebili Kurabiye Tarifi
MALZEMELER 125 gr. margarin veya tereyağı 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 4 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya İç harcı için 1,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi 5 çorba kaşığı toz şeker Üzeri için: 80 gr. bitter çikolata HAZIRLANIŞI Karıştırma kabındaki margarini avucumuzla sıkarak yumuşatıyoruz. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı koyup karıştırıyoruz. 5 kaşık un döküp tekrar karıştırdıktan sonra kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini ilave edip, sonra da geriye kalan unumuzu koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarıyoruz. Muhallebinin hazırlanışı: Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup, çırpma teliyle karıştırarak ocak üzerinde pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca limon kabuğunu, rendenin ince yerinden rendeleyip, suyunu sıkıp, muhallebiye ilave edip 1 dk. kaynatıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayıp avuç içerisinde açtıktan sonra, 1 tatlı kaşığıyla muhallebiden koyup, uçlarını birleştirip, parmak uçlarıyla birbirlerine kaynaştırıyoruz. Yuvarladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra ılık hale gelince, benmari usulüyle eritilmiş çikolataya batırıp, servis yapıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.