![]() |
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi
6 adet Halley 4 adet milföy hamuru 8 top vanilyalı dondurma 1 adet portakal 5-6 adet çilek 3-4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve elinizle genişletin. 6 adet silikon muffin kalıbının dışını yağlı kağıtla sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra içine birer top vanilyalı dondurma koyun. Üzerine küp şeklinde doğranmış Halley yerleştirin. Portakalı 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Çilekleri de küp şeklinde doğrayıp, serpiştirin. Halleyin üzerine koyun. En üste tekrar 1 top dondurma yerleştirin ve çikolata sos gezdirip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.