ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yeşil Erik Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015737)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:06 AM

Yeşil Erik Reçeli Tarifi
 
Yeşil Erik Reçeli

Malzemesi: 1 kg yeşil erik, 2 kg. toz şeker, 2 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu.

Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın. Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumaşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığını arasıra kontrol edin. Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir. Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.