![]() |
Bademli İslak Kek Tarifi
Bademli Islak Kek Tarifi
2 bardak un 1 paket kabartma tozu 100 gr ince çekilmiş badem 3 adet yumurta 1 bardak şeker 150 gr tereyağı 1 çay bardağı süt Kekin sosu için 2 adet yumurta akı 1 bardak pudra şekeri Yumurtalar 1 bardak şeker ile köpürene kadar çırpılır. Un, erimiş tereyağı, çekilmiş badem, süt ilave edilerek kek hamurumuz hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına boşaltılan kek karışımımız 170 derecelik fırında 50 dakika pişirilir. Diğer yandan kek sosu için yumurta akları çırpılarak köpük haline gelince pudra şekeri eklenir ve karıştırıldıktan sonra buzdolabında bekletilir. Pişen kekimiz soğuduktan sonra sosumuz sürülerek servise hazır hale getirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.